Optimaliseer je afbeeldingen met ShortPixel

afbeelding optimalisatie Shortpixel

Afbeeldingen zijn belangrijk op elke website. Het geeft een bepaalde sfeer en het oogt veel interessanter dan alleen maar tekst. Bovendien kan een afbeelding vaak beter iets uitleggen dan jij kunt in woorden. Kortom de juiste afbeeldingen zijn heel waardevol voor je website. Nu is het belangrijk om niet zomaar afbeeldingen van het internet te plukken. Deze zijn vaak beschermd door auteursrechten en niet zomaar te gebruiken. Maar daar gaat deze blog niet over.

Afbeeldingen hebben namelijk ook een nadeel en dat is dat ze je website behoorlijk kunnen vertragen. Zeker tegenwoordig met de multi-mega-pixel camera’s en smartphones is een afbeelding al gauw 8-10 mb groot. Gebruik je meerdere van zulke afbeeldingen dan kan je website echt heel langzaam gaan laden, zeker op mobile devices. Een ander groot nadeel is dat afbeeldingen vaak een veel hogere resolutie (aantal pixels) hebben dan het beeldscherm. Deze afbeeldingen moeten dus ook nog eens door je browser geschaald worden en ook dit kost relatief veel tijd.

Het is dus van belang om zo klein mogelijke afbeeldingen te gebruiken. En dan klein in zowel mb als in pixels. En hier komt de handige ShortPixel plugin goed van pas. De optimaliseert namelijk geheel automatisch jouw afbeelding op het moment dat je deze upload naar je WordPress website. Je kunt zelf het maximale aantal pixels instellen en de plugin doet de rest. Afbeeldingen worden tot wel 95% in mb’s kleiner. En het mooiste is dat je geen verschil ziet tussen de geoptimaliseerde foto en het origineel, je krijgt echt super goede resultaten met deze ShortPixel plugin. Probeer het zelf maar eens! Shortpixel is tot 100 afbeeldingen/thumbnails per maand gratis in gebruik.

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven