Elementor, de snelle en eenvoudig te gebruiken pagebuilder voor WordPress. Ik heb er al vaker over geschreven en ik wil nu graag een voorbeeld laten zien van een website door mij gemaakt met behulp van Elementor (zie afbeelding). De hele website vind je hier. De opdrachtgeefster wilde graag een rustige overzichtelijke website, zonder veel bewegende onderdelen.
Met Elementor deel je de pagina op in een aantal rijen. En deze rijen (ook wel secties) genoemd worden dan weer onderverdeeld in 1 of meerdere kolommen. De breedte van de kolommen kun je per kolom instellen. Op deze manier ontstaat een soort vakken structuur. Deze vakken kun je gaan vullen met blokjes die al een bepaalde functie hebben. Zo zijn er blokjes voor een titel, of voor een afbeelding, een slider, knop, tekst, Google maps plaatje en ga zo maar door.
Standaard wordt er met de gratis versie van Elementor al een flinke hoeveelheid ‘blokjes’ meegeleverd. Heb je echter behoefte aan meer blokjes dan kun je overwegen de Pro versie aan te schaffen. Dan krijg je de beschikking over een slider, contactformulier, facebook integratie en nog veel meer goodies. De Pro versie kost $49 en daarvoor krijg je een jaar lang updates en nieuwe uitbreidingen. Ben je na dat jaar tevreden met Elementor zoals het dan is? Dan hoef je niet opnieuw te betalen en kun je het onbeperkt blijven gebruiken, je ontvangt alleen geen nieuwe versies meer. Wil je dat wel dan kun je verlengen met een korting van 50% (dus $25). Omdat je met Elementor je eigen website ontwerpt betekent dat ook dat je geen duur thema hoeft aan te schaffen, daar kun je dus weer op besparen.
Dus ben je van plan zelf je website te gaan maken? Overweeg dan zeker ook je even te verdiepen in Elementor. Persoonlijk vind ik het vele beter en sneller werken dan Wix, Jimdo en dergelijke aanbieders. En je behoudt de flexibiliteit en uitbreidbaarheid van WordPress. Kom je er niet uit of wil je advies? Neem dan contact met mij op.