Opgelet: Domein oplichters

domein-oplichters

Ik krijg nog regelmatig vragen van klanten over telefonische (of via de mail) aanbiedingen om snel een domeinnaam te registreren voordat ‘de concurrent’ deze kan registreren. Deze aanbiedingen komen van ‘handige jongens’ die zich bezig houden met domeinnaamfraude en daarmee proberen snel geld te verdienen.

Het gaat om een telefonische verkooptruc waarbij je wordt gebeld door een partij die claimt zich bezig te houden met de controle op dubbele domeinnaamregistraties. Zij doen zich vaak voor als een onafhankelijke instantie op het gebied van uitgifte van domeinnamen. Er wordt gemeld dat een andere partij de .com, .eu, .info, .org enzovoort variant van jouw domeinnaam wil registreren. Er wordt gezegd dat jij het eerste registratierecht hebt om de registratie door een derde partij te voorkomen.

Trap hier niet in! Je betaalt via deze weg veel meer dan de registratie tarieven welke Sierink-WP in rekening brengt en vaak wordt het domein na betaling niet eens geregistreerd. Dus wil je ook een andere variant van je domeinnaam registreren? Neem dan even contact op met Sierink-WP en we kijken naar de beschikbare opties.

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven