Voorkom deze 7 valkuilen bij je start met WordPress

wordpress valkuilen
WordPress is het meest gebruikte CMS (content management systeem) ter wereld. Het lijkt eenvoudig en daarom gaan veel mensen zomaar van start met het maken van een website. Deze tips kunnen deze start gemakkelijker maken.

  1. Je niet inlezen
    Lees de informatie beschikbaar op het internet. Even googlen levert goede en gratis tutorials op. Een goede website is bijvoorbeeld wpsitemaken.nl
  2. Onveilig gebruikersnaam en wachtwoord
    Er zijn veel WordPress beveiligingsplugins beschikbaar. Maar het belangrijkste wordt vaak vergeten: gebruik een goede gebruikersnaam en wachtwoord. Dus geen admin en 1234!! Dan weet je zeker dat je website in heel korte tijd gehacked is.
  3. Standaard Permalink structuur behouden
    Deze standaard permalink (URL structuur) geeft je webpagina’s een url zoals bijvoorbeeld www.mijnwebsite.nl/p?189 of www.mijnwebsite.nl/2016/08/28/dit-is-de-hele-titel-met-alle-woorden. Google bepaalt de inhoud van je pagina onder anderen aan de hand van de URL. Is deze niet duidelijk dan zal je pagina niet gauw hoog scoren in de zoekmachine resultaten. Denk dus na over de door jou gewenste structuur, voordat je je website publiceert.
  4. Gebruik van ‘verkeerde’ thema’s
    Standaard heeft WordPress een aantal gratis thema’s. Deze zijn niet per definitie slecht, maar hebben vaak wel heel weinig mogelijkheden. Wil je iets aanpassen in de layout of kleuren dan heb je al gauw kennis van HTML en CSS nodig. Het is dus raadzaam om te investeren in een betaald thema. Dit maakt het veel gemakkelijker om de website ‘naar je hand’ te zetten.
  5. Geen backups
    Het is altijd verstandig om een (of liefst meerdere) backup van je website te hebben. Maar in de beginfase is het zeker belangrijk. Een foutje is gauw gemaakt en het is zonde van al de tijd die je geïnvesteerd hebt in je website als je weer van voor af aan moet beginnen. Een backup maken van een WordPress website is echter niet eenvoudig omdat de website naast content ook een database heeft. Het koppelen van je website aan de database is geen beginners klus. Kies daarom voor een websitehoster die het proces van een backup maken en terugzetten voor jou eenvoudig gemaakt heeft. Sierink-WP biedt hosting aan waarbij het maken of terugzetten van een backup niet meer is dan een paar muisklikken.
  6. Geen updates installeren
    Wat Windows is voor je computer is WordPress voor je website. En zoals het belangrijk is je computer tijdig van updates te voorzien is het ook heel belangrijk je website up to date te houden. Per slot van rekening is je website 24/7 verbonden met het internet en er zijn continue partijen bezig met het proberen in te breken op je website. Denk niet dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat men alleen probeert websites van bekende bedrijven e.d. te hacken. Ook jouw website is net zo interessant voor o.a. het versturen van spam. Is je website eenmaal geïnfecteerd dan betekent dit meestal ook dat je weer een nieuwe website moet gaan maken.
  7. Geen gebruik maken van geoptimaliseerde afbeeldingen
    Je website wordt echt veel sneller als je je afbeeldingen optimaliseert. Hiervoor zijn goede plugins beschikbaar die automatisch je afbeeldingen tot 90% kleiner maken zonder dat je verschil ziet.

Probeer deze valkuilen te voorkomen en je zult veel plezier hebben van je nieuwe website. Mocht je toch graag eerst meer willen leren voordat je begint overweeg dan om de cursus WordPress van Sierink-WP te volgen. Mocht je nog vragen hebben neem dan even contact op.

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven