SEO tips voor je website (deel 4)

seo-tips-4

De afgelopen weken heb ik in het kort een aantal belangrijke tips om de SEO (zoekmachine optimalisatie) van je website te verbeteren behandeld. Vandaag de laatste 2 tips, nummers 7 en 8.

7 – Snelle websites scoren beter

Google streeft naar een beter en sneller internet. Logisch dus dat snelle sites de voorkeur krijgen boven langzame. Je kunt een goede indruk van de snelheid van je website krijgen dooreen test te doen op Google Pagespeed of GTmetrix. Een belangrijk hulpmiddel om de snelheid te vergroten is het optimaliseren van afbeeldingen en het instellen van een cache.

8 – Schrijf lange, maar wel interessante, berichten of pagina’s

Zoals al in een eerdere tip is aangegeven houdt Google van goede en originele content. Daarbij is het ook belangrijk om ‘lange’ artikelen of pagina’s te schrijven. Denk hierbij aan ongeveer 1500 woorden. Maak het niet te lang en houdt je content wel interessant want als je bezoekers weer snel afhaken krijg je een hoog bouncepercentage. En dat is nu juist weer slecht voor je uiteindelijke positie in de zoekresultaten.

Heb je naar aanleiding van deze serie vragen? Of wil je Sierink-WP eens naar je website laten kijken om te zien wat er verbeterd kan worden? Neem gerust vrijblijvend contact op!

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven