Het belang van onderhoud aan je website

De veiligheid van elke website valt en staat bij goed beheer. Alhoewel een website nooit 100% ‘hack-proof’ zal zijn kunnen we wel preventieve en actieve maatregelen nemen om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Dat houdt in dat de website up to date moet zijn en blijven, bekende veiligheidsissues direct aangepakt moeten worden en er een goede backup gemaakt moet worden. Dit geldt met name voor websites welke gemaakt zijn met een content management system (CMS) zoals WordPress en Joomla.

Het belang van goed onderhoud aan je website werd onlangs weer eens duidelijk toen ik gevraagd werd om naar de website van Jeu de Boulesvereniging JBH Hillegom te kijken.

Deze bleek dus gehackt en werd gebruikt voor het verzenden van o.a. spam. Veel hosting providers aarzelen in zo’n situatie niet en zetten je website meteen ‘op zwart’. Reparatie bleek in dit geval niet mogelijk en de website moest weer opnieuw opgebouwd worden.

Nu ziet hij er weer hetzelfde uit en is voorzien van alle updates. Twijfel je of je website nog wel up to date is? Neem contact op met Sierink-WP en we doen een gratis controle.

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven