Extra omzet voor ZZP’r door eigen website!

eigen website genereert omzet

Een eigen website kan ZZP’ers (zelfstandigen zonder personeel) ook wel ZP’ers (zelfstandige professionals) genoemd jaarlijks heel wat extra omzet opleveren. Uit onderzoek van de Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN) onder ruim 1200 Nederlandse zelfstandige ondernemers blijkt dat een website heel belangrijk is. De extra omzet is gemiddeld € 22.500,-. Het is hierbij wel van belang dat de website een professionele uitstraling heeft. De relatief kleine investering om van ‘een zelf in elkaar geknutselde website’ over te gaan op een professionele website levert volgens dit onderzoek een flink rendement op.

Uit de cijfers blijkt ook dat beroepen uit o.a. de bouw en de welzijn en zorg branche veel baat hebben aan een website. Een loodgieter, stucadoor, kapper, masseur of schoonheidsspecialist kan met een professionele website zo tussen de €1.000,- en €6.000,- per jaar extra omzet genereren. Veel ZZP’ers kiezen tegenwoordig voor een zogenaamde one-page website. Sierink-WP kan een one-page website voor u maken vanaf 300,- ex btw. In mijn portfolio zijn meerdere onepage websites opgenomen.

Een website kan de zelfstandige professional dus veel opleveren, en de investering is laag. Neem contact op met Sierink-WP om vrijblijvend eens over de mogelijkheden te praten. Wil je toch zelf aan de slag? Ook dan kan Sierink-WP je assisteren/coachen mocht je ergens tegenaan lopen. Of je kunt eerst de cursus WordPress van Sierink-WP volgen. Hierbij leer je met een geheel visueel systeem een aansprekende en professionele website te maken. Hieronder alvast een paar tips:

Tip 1. Zorg ervoor dat je content up-to-date is.
56% van de online succesvolle zzp’ers past de website wekelijks tot maandelijks aan. Online minder succesvolle zzp’ers doen dit minder regelmatig.

Tip 2. Zet online promotie in.
51% van de online succesvolle zzp’ers doet dit tegenover 20% van de minder succesvolle. Met name Search Engine Optimization is populair bij de online succesvolle zzp’ers. Ook de kosten en tijdbesteding van online promotie zijn niet hoog. Gemiddeld besteedt men hier € 130,- en 12 uur per jaar aan.

Tip 3. Ondersteun de website met behulp van social media.
80% van de online succesvolle zzp’ers zet naast de site social media en/of een app in. Onder online minder succesvolle zzp’ers is dit 66%.

Tip 4. Doe een kleine extra investering.
Het verschil tussen succesvolle en minder succesvolle sites is een investering van € 250,- en 13 uur per jaar.

 

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven