Email doorsturen, pas ermee op!

email doorsturen

Het doorsturen van email is een veelgebruikte oplossing om mail van meerdere accounts op 1 account te laten samenkomen. Lekker handig toch? Ja zeker, als we nog in 2008 zouden leven, maar het is nu 2019 en de tijden zijn veranderd.

Bijna 60% van alle verzonden emails wereldwijd is spam. Al die spam emails afhandelen vergt veel van het totale dataverkeer op het internet. Providers doen dan ook hun uiterste best om het versturen van spam zoveel mogelijk te stoppen.

Als jij je mail laat doorsturen naar een ander adres wordt ook de spam doorgestuurd naar dat adres. En daar zal de spam er waarschijnlijk uitgefilterd worden. Niets aan de hand zou je denken. Maar nu lijkt het of de spam van jouw account afkomt. En dus is jouw account nu ook verdacht en dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat al jouw doorgestuurde mail domweg niet meer geaccepteerd wordt. En omdat providers vaak gebruik maken van dezelfde ‘blacklists’ kan het zijn dat jouw mail nergens meer geaccepteerd wordt.

Hoe kunnen we nu toch mail ‘verzamelen’ op 1 centraal account, want dat is nog steeds best handig. De oplossing is om je mail te laten ophalen door bijvoorbeeld Hotmail en Gmail. In de instellingen van de meeste emailproviders zijn er opties om mail te laten ophalen uit een ander account. Dit gaat dan of via POP3 of via IMAP. Op deze manier voorkom je dat jouw emailaccount (of domein) op een zwarte lijst geplaatst wordt.

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven