Wachtwoorden beheren met LastPass

lastpass

Mijn vorige blogartikel ging over veilige wachtwoorden. Veilige wachtwoorden hebben over het algemeen het nadeel dat ze moeilijker te onthouden zijn. Bovendien is het veiliger om niet elke keer hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Het is dus niet meer dan logisch dat je moeite hebt om al die wachtwoorden van online diensten te onthouden.

Maar voor dit probleem bestaat een goede oplossing, de wachtwoordmanager LastPass. Het is een gratis online service die al je wachtwoorden onthoudt. Deze wachtwoorden worden versleuteld en beveiligd opgeslagen door LastPass. Dit versleutelen en beveiligen gebeurt met een wachtwoord. Nu zul je zeggen ‘nog een wachtwoord erbij’. Ja dat klopt, maar wel de laatste die je moet onthouden, vandaar de naam van de service ‘LastPass’. Elke keer als je inlogt op een nieuwe site, zal LastPass vragen of het de gegevens moet onthouden. Doet je dat, dan worden ze voortaan automatisch ingevuld. Het enige wachtwoord wat je nog moet onthouden is je wachtwoord om in te loggen bij LastPass.

Tot gisteren was LastPass alleen gratis voor het gebruik op een gewone computer. Maar sinds vandaag  is de wachtwoordmanager op verschillende soorten apparaten gratis te gebruiken is. En het mooie is dat al je inloggegevens nu ook gratis automatisch synchroniseren tussen al je apparaten. Dus op je telefoon, tablet, laptop, overal heb je dezelfde login gegevens altijd bij de hand.

De betaalde versie blijft nog wel een aantal andere voordelen bieden, waaronder 1GB opslagruimte voor versleutelde bestanden, geen advertenties, de mogelijkheid om wachtwoorden voor softwareprogramma’s op te slaan en aanvullende tweetrapsauthenticatie met bijvoorbeeld YubiKey. LastPass zegt te werken aan nieuwe features voor de betaalde versie, maar heeft nog niet bekend gemaakt wat er precies op komst is.

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven