Waarom zou ik een backup maken?

world-backup-day-2016

Afgelopen week op 31 maart was het ‘Wereld Backup Dag‘. Er is niet zoveel aandacht voor geweest, maar aangezien het een heel belangrijk onderwerp is en ik toch nog regelmatig bij mensen op bezoek kom die geen goede backup hebben, breng ik het nog een keer onder jullie aandacht. Op bovengenoemde site wordt nog eens uitgelegd waarom het zo belangrijk is en worden tips gegeven hoe je een backup maakt. Mocht je er niet uitkomen neem dan kan ik je wellicht van dienst zijn.

Om gelijk maar met de titel van dit bericht te beginnen:
Je bestanden kwijtraken gebeurt vaker dan je denkt. Ben je weleens je telefoon, camera of tablet verloren? Dat telt ook. Je bestanden zouden niet zijn verloren met een back-up. Eén klein ongeluk of één kleine fout kan alle belangrijke spullen waar je om geeft wissen. Dit kan ook gelden voor je website!

Vaak zijn mensen wel eens begonnen met een backup, maar houden die niet meer bij. Er zijn goede gratis programma’s zoals FreeFileSync die je kunnen helpen met automatisch een dagelijkse backup maken. En voor nog geen €60 heb je een kleine handzame externe hardeschijf met 1TB opslag (daar passen heel veel foto’s en bestanden op)

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven