Astra, een perfect wordpress thema voor Elementor

astra theme black-friday

In mijn blogs heb ik enkele keren geschreven over de Elementor plugin voor WordPress om je webpagina’s op een gemakkelijke en visuele manier kunt vormgeven. Kennis van code als html, css en php is niet meer nodig om professioneel uitziende websites te maken.

Nu krijg ik echter nog wel eens de vraag welk WordPress thema je moet kiezen. Daarover nu deze blog. Er zijn heel veel thema’s beschikbaar, gratis en betaalde. Over het algemeen geldt hoe meer opties hoe duurder. Veel thema’s hebben een van te voren vastgelegde layout. Soms is die layout precies wat je zoekt, maar in 95% van de gevallen wil je het toch graag net iets anders. En dat is dus niet meer aan te passen zonder grondige php kennis. Dan komt het voordeel van Elementor om de hoek kijken. Je kunt elk denkbare layout eenvoudig zelf maken. Maar welk thema heb je dan nodig?

Ik adviseer meestal het Astra thema omdat dit thema van zichzelf geen layout bevat. Het is daardoor super ‘lichtgewicht’ en is de basis voor een snelle website. Astra is bedoeld om samen te werken met Elementor. Het heeft standaard header en footer opties en met Elementor doe je de rest.

Wil je meer opties? Bijvoorbeeld je eigen header of footer ontwerpen in Elementor en die de plaats van de header/footer te plaatsen? Of meer lettertype of kleuren/achtergrond opties? Dan is er ook een Pro versie van Astra beschikbaar die uitgebreide extra opties bevat.

Deel dit bericht .....

Scroll naar boven